Reviews

Een vruchtbaar leermilieu

“Wat mij vertrouwen gaf:

Jouw respect, je ruimte, je openheid en je luisterende houding. Door je adequate afstemming op mijn doelen en vragen, gaf je mij vertrouwen in mijn kunnen waardoor ik me kwetsbaar kon opstellen. Een vruchtbaar leermilieu waarin ik met mijn competenties verder groeide.

Wat mij verrast heeft:

Is de vele input en kennis die je hebt. Fijn hoe je deze ondersteund door speelsheid en aan de andere kant literatuur. Je flexibiliteit in het gebruik maken van werkvormen maakte het nooit saai en werkte uitdagend voor mij. Speciale dank hiervoor.

Wat ik bereikt heb:

Loslaten van de stress en teruggevonden hoe ik toegang heb en hou tot mijn kwaliteiten/competenties met als gevolg: Mijn werkplezier is terug. Ik spreek me uit en ben tevreden. Wakker geworden op omgaan met werkdruk en het effect van een veranderende organisatie hierop.”

Harma van de Brake, teamleider GGZ, juni 2016, Ermelo


Wim Moleman: Vanaf een afstandje kijken naar mezelf

“Ik ben de afgelopen twee schooljaren gecoacht door Tjaco Rowaan en dat is me uitstekend bevallen. Na twee oriënterende gesprekken waarin we de uitgangspunten van de coaching besproken hebben, zijn we het coachingstraject ingegaan. Die uitgangspunten moesten voor mij duidelijk zijn want als er geen overeenstemming of klik is, dan werkt de coaching niet en wordt het een opgave.

Als teamleider op een school voor voortgezet onderwijs, het CCC in Zwolle, was het voor mij van belang dat er naast het reflecteren op de dagelijkse gang van zaken ook lange termijn doelen konden worden besproken. En dat kon.

Tjaco luistert goed, schakelt snel en is heel goed op de hoogte van wat er speelt in onderwijsland. De processen die spelen in teams zijn universeel en vanuit de praktijksituaties, die door mij aangedragen werden, was er altijd wel een theoretische basis te vinden die mee hielp om duidelijkheid te verschaffen. Dat had ik nodig; vanaf een afstandje kijken naar mezelf, naar mijn team, de school en mijn rol binnen de school en mijn team. Van daaruit kon ik verder, ben ik gegroeid en kon ik me blijven ontwikkelen.

Als zeer prettig heb ik ervaren dat er ook oog is voor de thuissituatie en hoe dit het dagelijks functioneren binnen school beïnvloedt. Samenvattend: Tjaco vult aan, vraagt door, reflecteert, houdt je scherp, bewaakt de grote lijn en kijkt verder dan het hier en nu. Kritisch en betrokken. Kortom, een prettige coach, met een visie op onderwijs en processen die hierin plaatsvinden maar ook met een scherp oog voor de mens buiten het onderwijs.”

Wim Moleman, Teamleider 4 & 5 havo Carolus Clusius College


Oprechte interesse

“Met Tjaco is het erg fijn samenwerken! Vanuit oprechte interesse zorgt hij voor een open sfeer, heeft hij door de kritische vragen niet te schuwen mijn hulpvraag scherp gekregen en een training op maat samengesteld.”

Simone Timmermans (30), februari 2016, Den Haag


Net wat ik nodig had

“Soms zit je zo in je eigen wereld dat je een objectieve mening nodig hebt. Iemand die je even met de neus op de feiten drukt daar waar dat nodig is. Tjaco kan goed luisteren en je triggeren om over vraagstukken na te denken en je hierin uit te dagen. Ik zat op een kruispunt en wist niet goed welke weg ik in moest slaan. Door de oefeningen en gesprekken met Tjaco werd het me steeds duidelijker welke kant ik juist wel, maar ook wat voor banen juist niet geschikt zijn. Je weet het vaak wel ongeveer maar om het te concretiseren is best lastig. Ik kies nu bewust voor vacatures die echt bij mijn persoonlijkheid passen.”

Marjon, april 2015, Deventer


“Bedankt voor jullie inzet om ons team dichter bij elkaar te brengen. Nu is het aan ons om dit voort te zetten.”

Zorgteam, 16 mei 2014, Apeldoorn