Over Tjaco

Uitgangspunten

Ik houd van mensen en ben mateloos geïnteresseerd in de interactie tussen mens en (werk)omgeving. Ik geloof dat zowel de autonome mens als organisaties een natuurlijke drang hebben om zich te blijven ontwikkelen en dat ze deze weg alleen dan kunnen vervolgen wanneer ze in verbinding zijn met zichzelf en met elkaar: in wisselwerking dus.

Wisselwerking

Wisselwerking is voor mij dan ook de basis voor alles wat ik doe. Alleen als ik zelf oprecht geloof in jouw doelstellingen kan ik voor jou betekenisvolle bijdragen leveren. Daarom werk ik ook zo graag voor het onderwijs en de zorg: jij als medewerker in onderwijs of zorg draagt bij aan ontwikkeling en het welzijn van allen en ik voel mij in die context thuis.

Enthousiasme

Ik ben een enthousiast mens en hou van hard werken. Mijn ontspanning haal ik uit wandelen (elk jaar is een vakantie in de bergen weer een hoogtepunt), lezen, cultuur, muziek en museumbezoek. Verder volg ik met belangstelling internationale politiek en  thema’s als klimaatverandering. En natuurlijk is Duitsland een favoriet onderwerp voor mij. Als germanist en taaltrainer Duits (zie www.duitsezaken.nl) volg ik nauwgezet wat er in ons mooie en boeiende buurland gebeurt: zowel voor de lol, als ook om mijn klanten van de nieuwste kennis en inzichten te kunnen voorzien.

Werkervaring

Ik werkte als docent en loopbaanbegeleider in het onderwijs. Als outplacementadviseur en als senior-loopbaanbegeleider was ik werkzaam in de commerciële dienstverlening en bij de overheid, waar ik me heel vrij en ondernemend kon bewegen. Vervolgens hield ik mij als beleidsmedewerker onderzoek bezig met arbeidsmarktvraagstukken en medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Deze functies waren weliswaar inhoudelijk interessant, maar ik ervoer te weinig vrijheid om zelf keuzes te kunnen maken. Daarom heb ik besloten om mij zelfstandig te maken. Sinds 2012 werk ik met veel plezier als zelfstandig ondernemer in de rol van coach en trainer. Veelal met opdrachtgevers uit onderwijs en zorg.

Opleidingen

Na mijn doctoraal germanistiek met 1e graads lesbevoegdheid volgden diverse opleidingen, onder andere op het terrein van (loopbaan)coaching, management-vaardigheden, Transactionele Analyse en mediation. Zie ook mijn profiel op LinkedIn.

Netwerken

Bij grotere opdrachten voor teams in het onderwijs en zorg werk ik samen met enkele vertrouwde partners.

Daarnaast werk ik samen en houd ik mijzelf scherp binnen enkele intervisiegroepen.

 


Profielfoto Tjaco Rowaan


Beeldmerk CRKBO